13.9.2016

Possua uunissa

Possuteema jatkuu edelleen, sen verran iso pala sitä tuli ostettua.

Samaan tapaan kuin aiemminkin eli eilen jo esivalmistelin suolauksella. Laitoin 6% suolan eli litraan vettä liuotin 60g merisuolaa, possu astiaan ja jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.

Possu pois suolavedestä, kuivaus, kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa lihan pinta kiinni eli noin 1-2 minuuttia/puoli. Nostetaan uunivuokaan, mittari paksuimpaan kohtaan ja uuniin 130-150 astetta, tavoitteena 70 asteen sisälämpötila. Nuo juurekset kannattaa valmistaa erikseen, ei hyviä tuossa 😕.



Itse otan pois kun näyttää 68 astetta, koska siitä se lämpö vielä muutaman asteen nousee vetäytyessä. 

Lisukkeeksi sipuleilla tuunattua pottumuusia. 
Kasvissyöjä saa syödä eilisiä kesäkurpitsa-fetapihvejä.

Perunoiden joukkoon pilkottu puolikas sipuli. Lisäksi voita, maitoa ja suolaa. Päälle ruohosipulisilppua.



Kasvis



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti