Possuteema jatkuu edelleen, sen verran iso pala sitä tuli ostettua.
Samaan tapaan kuin aiemminkin eli eilen jo esivalmistelin suolauksella. Laitoin 6% suolan eli litraan vettä liuotin 60g merisuolaa, possu astiaan ja jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää.
Possu pois suolavedestä, kuivaus, kuumalla pannulla öljy-voiseoksessa lihan pinta kiinni eli noin 1-2 minuuttia/puoli. Nostetaan uunivuokaan, mittari paksuimpaan kohtaan ja uuniin 130-150 astetta, tavoitteena 70 asteen sisälämpötila. Nuo juurekset kannattaa valmistaa erikseen, ei hyviä tuossa 😕.
Itse otan pois kun näyttää 68 astetta, koska siitä se lämpö vielä muutaman asteen nousee vetäytyessä.
Lisukkeeksi sipuleilla tuunattua pottumuusia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti