Pitkästä aikaa innostuin leipomaan makiaa mahan täydeltä :). Eri sivustoilta katselin ohjeita ja soveltelin itselle mieluisaksi. Tästä määrästä tulee 20 muffinssia ja vuokina käytin Amerikan isoja muffinssivuokia.
Pohja:
4 munaa
3dl sokeria
7dl (n. 400g) vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl soodaa
5tl kanelia
1tl suolaa
2dl maitoa
300g sulatettua margariinia
450g porkkanaa isona raasteena
Päällinen:
200g sulatejuustoa (maustamatonta)
70g sulatettua voita
200g tomusokeria
1rkl vaniljasokeria
Pinnalle:
mantelirouhetta
(porkkanasuikaleita)
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Sulata margariini.
- Yhdistä kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli, suola).
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Sekoita kaikki aineet keskenään, viimeiseksi porkkanaraaste.
Jaa taikina muffinssivuokiin (saa laittaa melko täyteen) ja paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia.
Valmista päällinen: sulata voi ja sekoita muut aineet joukkoon. Kaikkea ei kannata laittaa kerralla, koska sulatejuustoissakin on eroja. Itse käytin Pirkkaa, mutta Olympia olisi kuitenkin parasta, en vain raskinu ostaa :). Sähkövatkaimella sekoittuu hyvin. Tomusokeria voi tarvittaessa lisätä mikäli tuntuu liian löysältä.
Levitä tai pursota päällinen jäähtyneiden muffinssien pintaan ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti