26.9.2016

Porkkanamuffinssit

Pitkästä aikaa innostuin leipomaan makiaa mahan täydeltä :). Eri sivustoilta katselin ohjeita ja soveltelin itselle mieluisaksi. Tästä määrästä tulee 20 muffinssia ja vuokina käytin Amerikan isoja muffinssivuokia.

Pohja:

4 munaa
3dl sokeria
7dl (n. 400g) vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
2tl soodaa
5tl kanelia
1tl suolaa
2dl maitoa
300g sulatettua margariinia
450g porkkanaa isona raasteena

Päällinen:

200g sulatejuustoa (maustamatonta)
70g sulatettua voita
200g tomusokeria
1rkl vaniljasokeria


Pinnalle:


mantelirouhetta
(porkkanasuikaleita)

  • Kuori ja raasta porkkanat.
  • Sulata margariini.
  • Yhdistä kuivat aineet (vehnäjauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli, suola).
  • Vaahdota munat ja sokeri.
  • Sekoita kaikki aineet keskenään, viimeiseksi porkkanaraaste.
Jaa taikina muffinssivuokiin (saa laittaa melko täyteen) ja paista 200 asteisessa uunissa 20 minuuttia. 



Valmista päällinen: sulata voi ja sekoita muut aineet joukkoon. Kaikkea ei kannata laittaa kerralla, koska sulatejuustoissakin on eroja. Itse käytin Pirkkaa, mutta Olympia olisi kuitenkin parasta, en vain raskinu ostaa :). Sähkövatkaimella sekoittuu hyvin. Tomusokeria voi tarvittaessa lisätä mikäli tuntuu liian löysältä.

Levitä tai pursota päällinen jäähtyneiden muffinssien pintaan ja koristele.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti