Mausteseos:
2,5 kg kasleria (tai esim. lapaa)
1 rkl chilijauhetta
1 rkl mustapippurirouhetta
1 rkl kuminaa
1,5 dl sokeria (fariinisokeria)
1 rkl savusuolaa (vaihtoehtoisesti chilimauste voi olla savun makuinen tai sitten käyttää vaan merisuolaa)
Marinadi:
3 rkl mausteseosta
1 dl siirappia
0,5 dl sokeria
1,5l kylmää vettä
90 g (n. 0,75dl) merisuolaa
Sekoita mausteet ja valmista marinadi.
Anna lihan hautua marinadissa jääkaapissa seuraavaan päivään, kuitenkin vähintään 6-8 tuntia. Itse laitoin lihan marinadiin n. klo 14 ja uuniin klo 22:00.

Kuivaa liha ennen uuniin laittamista ja hiero pintaan loput mausteseoksesta. Määrä on melko suuri, mutta sitä ei kannata pelästyä vaan laita rohkeasti vaan kaikki, joka puolelle.
Paista n.120 asteisessa uunissa ylikypsäksi (kunnes sisälämpötila on 90-95 astetta). Aikaa kuluu useita tunteja. Miedolla lämmöllä voi hautua vaikka yön yli ja näin minä tein eli laitoin 90 asteeseen ja sai hautua aamuun.
Uunin pohjalle laitoin vesiastian varmistaen näin (vesihöyryn avulla), ettei liha pääse kuivumaan.
Aamulla (klo 7:00) sisälämpö oli 71 astetta. Liha siis oli kypsää mutta jatkoin vielä kypsennystä koska tarkoituksena saada ylikypsää possua :).
Nostin lämpötilan loppuajaksi 120 asteeseen.
Mikäli omistaa leivinuunin on sen jälkilämpö oivallinen tähän tarkoitukseen ja varaavassa takassakin onnistuu yhtä lailla.
Meikäläisen kasleri oli uunissa yhteensä 13 tuntia.Vetäytyä pitää tunnnin verran, se on tärkeää! Laita vaikka folio ympärille. ja sitten nyhtämään; mureutta löytyy joten hajoaa helposti vaikka haarukalla.
Tässä possussa maistui chili melko voimakkaasti, joten jos ei pidä tulisesta kannattaa laittaa vähemmän chilijauhetta tai korvata se vaikka valkosipulimausteella.
Syödä voi esim. sellaisenaan muusin tai pottujen kanssa, hampurilaisen välissä, tortilloissa, leivän päällä, salaateissa.. Sopii moneen!
Tässä annokssessa nyhtöpossua kera mustaherukkahyytelön sekä muiden kuvassa näkyvien elementtien :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti