Pakastepinaatista tehty keitto.
5 rkl voita
5 rkl jauhoja
1 l maitoa
150g pinaattia
1tl suolaa
kananmunia
Sulatetaan voi kattilassa miedolla lämmöllä, lisätään jauhot ja annetaan hautua jonkin aikaa sekoitellen, ei kuitenkaan saa ruskistua. Itselläni levy kolmosella eikä ruskistu vaikkei koko aikaa sekoittelisikaan. Kaadetaan maito joukkoon hyvin vispilällä sekoittaen (maidon kuumensin valmiiksi mikrossa jotta tulee nopeammin valmista ja muutenkin helpottaa kattilan vieressä seisomista). Annetaan kiehua jonkin aikaa ja lisätään jäiset pinaatit. Jatketaan kuumentamista kunnes pinaatit ovat kokonaan sulaneet. Lopuksi maustetaan suolalla.
Munat laitetaan kylmään veteen. Keittoaika lasketaan siitä kun vesi alkaa kiehua. Meillä tykätään näistä kuuden minuutin munista :). Kannattaa muistaa laittaa munat kylmään veteen myös jäähtymään, jotta kypsyminen lakkaa.
Lisäksi keittelin mansikkahilloa (vol2).
Siinä sitten jo melkein olikin meidän tämän vuoden mansikat eikä syksy ole vielä edes kunnolla alkanut :D.
Tein myös jauhelihakiusausta pienehkön määrän aamupäivällä. Peruna-sipuli sekoitusta joku 600g, jauhelihaa 400g paistettuna ja hyvin maustettuna (suola, mustapippuri, paprikamauste) ja 250ml ruokakermaa (joukossa suolaa, pippuria, valkosipulimurskaa suht reilusti) sekä 1 porkkana raastettuna ja jauhelihan joukossa paistamisen loppuvaiheessa maustuneena.
Voideltuun vuokaan puolet peruna-sipulista, jauhelihat päälle ja loput peruna-sipulit. Laitoinpa myös pikkasen juustoraastetta kun jämät löytyi kaapista. Sitten vaan kermaseos tasaisesti joka puolelle ja uunissa 200 astetta 50-60 minuuttia.
Oon saanut sulta kyllä monta hyvää ohjetta - kiitoksia! :) Nämä menee ainakin kokeiluun! :P
VastaaPoistaKiva juttu ja kiitos palautteesta :)!
VastaaPoista