Kesäkurpitsa-fetapihvit
400g kesäkurpitsaa
90g fetaa
ruohosipulisilppua
2 munaa
1dl vehnäjauhoja
suolaa, mustapippuria
Pese ja raasta keskurpitsa. Murenna joukkoon fetajuusto. Lisää ruohosipuli, jauhot ja mausteet, sekoita. Lopuksi vielä kananmunat sekoitellaan joukkoon. Paistetaan voissa lettupannulla keskilämmöllä noin neljä minuuttia/puoli. Yhteen pihviin menee noin 1,5 ruokalusikallista taikinaa ja taikina siis on niin vetelää että lusikalla on hyvä laittaa. Hyytyy kyllä hyvin muotoonsa pannulla. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen koska feta itsessään on melko suolainen.
Possun ulkofileepihvit
Paistoin pihvit läskeineen päivineen. 1-1,5cm pihvejä, päälle suolaa ja mustapippuria. Reunoihin kannattaa leikata saksilla viillot niin pihvi ei käpristy. Paistellaan 3min/puoli öljy-voiseoksessa.
Ohralisäke
Tein lisäkkeen ohrasta. Määriä en mitannut, joten suuntaa antava on tämä.
Pannulle öljyä reipas loraus, joukkoon voita. Pilkottu sipuli pannulle sekä haluttu määrä ohraa perään. Kaadoin vaan paketista.. Kuullotetaan jonkin aikaa ja lisätään mausteita (timjami, basilika, pippuri, suola..). Seuraavaksi aletaan lisäillä kuumaa vettä pikkuhiljaa kunnes ohrat eivät ime enempää. Itselläni meni reilu litra yhteensä ja aikaa puolisen tuntia. Ohrat voi toki keittää perinteiselläkin tavalla kattilassa ohjeen mukaan. Näin saa vaan paremmin makua.
Ohran joukkoon silppusin ruohosipulia sekä aurinkokuivattuja tomaatteja
Pannulla vielä paistelin pakastimesta papuja, kukkakaalia ja pikkuporkkanoita sekä puolikkaan sipulin ja lopuksi vielä tomaattia. Pikkasen ripautin joukkoon suolaa ja sitten vaan ohraseokseen. Normaalisti olisin käyttänyt vähän erilaisia vihanneksia mutta tällä kertaa vain näitä jäljellä :).
Ohran sijasta voi hyvin käyttää riisiä.
Valmis ruoka
Vanhemmalle tyttärelle eli meidän kasvissyöjälle lähinnä näitä kasvisruokia valmistan, mutta kyllä me muutkin niitä syödään. Erityisesti nuorempi tytär tykkää mikä onkin palkitsevaa, koska vanhempi yleensä syö nyrpistellen :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti