Se aika vuodesta taas kun kaverin nuorempi tyttö juhlii synttäreitään ja huomenna vuorossa 6v karkelot. Täytekakkua väsäilen. Sankarin toiveena pyöreä kermakakku, jossa suklaahippuja ja karkkeja. Ei siis marsipaania ollenkaan ja tällä mennään. Suunnitelmissani on laittaa väliin vadelma- ja suklaamoussea ja tehdä keskelle karkkiyllätys. Olisinpa näkemässä Veeran ilmeen kun kakkua leikattaessa sisältä tursuaakin karkkimeri :).
No tämä on suunnitteluasteella vasta joten saa nähdä miten toteutuksen käy.
Nyt kuitenkin ohjetta pohjaan, Tein sen verran ison taikinan etten kerralla uskaltanut uuniin laittaa tuossa irtopohjavuoassani, joten kahdessa erässä.
Olisipa kiertoilmauuni...
6 munaa
3dl sokeria
4,5dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1,5dl kiehuvaa vettä
Uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
Vatkataan munat ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi.
Kaadetaan joukkoon kiehuva vesi koko ajan vatkaten.
Lisätään keskenään sekoitetut v.jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Kaadetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Itse käytän irtopohjavuokaa ja vuoraan pohjan lisäksi leivinpaperilla. Vuoka kannattaa täyttää vain 2/3 ettei mene yli reunojen.
Uunissa n. 40-45 minuuttia. Itselläni kahdessa erässä n. 30 min. isompi ja 20 min. pienempi.
. Tarkista kypsyys puutikulla. Mikäli tikku jää kuivaksi on kakku kypsä.
Tuli todella hyvät ja tasaiset pohjat.
Tuli todella hyvät ja tasaiset pohjat.
Lisäinfoa myöhemmin täyttövaiheessa :).
Esivalmisteluna keittelin jo pakastevadelmat (200g) joiden joukkoon sokeria ja pari liivatetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti