Perinteiseen tapaan tein ämpärillisen simaa. Meillä vain aikuiset juovat simaa, lapset ei tykkää :).
8 litraa vettä
500g kidesokeria
500g fariinisokeria
ripaus kuivahiivaa
2 sitruunaa
- Laita sokerit puhtaaseen ämpäriin.
- Kuumenna pari litraa vettä kiehuvaksi ja kaada sokereitten päälle.
- Sekoittele kunnes ovat sulaneet.
-Lisää loput vedet kylmänä.
- Nyt nesteen pitäisi olla haaleaa ja voit lisätä hiivan.
(hiivaa tosiaan hyvin pieni määrä, noin 1/4 tl)
- Lopuksi hyvin pestyt, viipaloidut sitruunat. Kannattaa jättää päädyt pois, koska valkoisista osista tulee kitkeryyttä.
(Oikeastaan kannattaisi laittaa pelkkää kuorta ja mehua,
itse menin helpomman kautta).
- Kansi kiinni ja antaa olla 12-24 tuntia huoneenlämmössä.
- Pullotettaessa voit lisätä pohjalle muutaman rusinan niin tiedät milloin sima on valmista -rusinat nousevat silloin yleensä pintaan.
- Muista pestä pullot hyvin -itse pesen ja vielä desinfioin kuumassa uunissa.
Säilytettäessä simaa jääkaapissa se on valmista noin viikossa, huoneenlämmössä 3-4 päivässä.
Itse pidän suurimman osan jääkaapissa, mutta muutaman myös lämpimässä, jotta saadaan simaa jo perjantaina. Silloin vietämme etukäteisvappua tivolin ja piknikin merkeissä :).
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti