22.4.2016

Kermakakun täyttäminen ja koristelu

Jatkoa edelliseen eli nyt täytteiden vuoro. Kaksi eri täytettä:

Suklaamousse:
2,5dl vispikermaa vatkattuna
150g tummaa suklaata sulatettuna ja vähän jäähtyneenä
Sekoitetaan hyvin keskenään




Vadelmamousse:
200g vadelmaa
2 liivatetta
1dl sokeria
* 2,5dl vispikermaa
* 150g maustamatonta tuorejuustoa
* tarvittaessa lisää sokeria

Liivatteet likoamaan kylmään veteen, marjat ja sokeri kiehautetaan mikrossa/hellalla. Liotetuista liivatteista puristetaan ylimääräinen vesi pois ja sekoitetaan kiehuvan kuumaan marjaseokseen. Annetaan jäähtyä ja laitetaan jääkaappiin odottamaan. Tästä tuli todella jämäkkää tavaraa ja se osoittautui todella hyväksi.
Ennen kakun kokoamista vaahdotetaan kerma, lisätään tuorejuusto ja vadelmahilloke. Vatkataan kunnolla sekaisin.


Kakkupohja kolmeen osaan ja tähän kakkuun tuli vielä reikä keskelle. Leivinpaperin palasia on hyvä laitaa kevyesti pohjan reunan alle, ne suojaavat reunoja tahroilta.

 Kostutin maidolla ja lisäksi laitoin vähän sitruunamehua. Ensimmäiseen väliin sivelin ensin ohuelti vadelmahilloa ja päälle reilusti suklaamoussea. 



Toiseen väliin jälleen vadelmahilloa sekä vadelmamoussea. Sivelin reiän sulalla suklaalla, johon olin lorauttanut vähän maitoa. Tarkoitus olisi, että suklaa jähmettyessään estäisi sisälle laitettujen karkkejen vettymisen.



Karkit sisään ja kostutettu kansi päälle.

Koristelu:
2,5dl vispikermaa
vadelmamoussen jämät
punajuuren lientä väriä antamaan
sokeria maun mukaan
erivärisiä karkkeja

Samoja karkkeja on sisällä kuin päälläkin, 
en vain huomannut ottaa kuvaa ennen kuin ehdin lykätä kannen päälle :). 







Lopuksi vielä suojapaperit pois kakun alta.

Valmis!



Harmittavaa kyllä nuo karkit ehtivät levittää väriä, koska kakku on tarjolla vasta huomenna. Toivottavasit ei pahasti. Kuvan ottamisen jälkeen ripottelin vielä strösseliä sinne tänne jottei se värien leviäminen kovin pahasti näkyisi tarjolle laitettaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti