23.4.2016

Tonnikala-makaronisalaatti

Tänään grillataan makkaraa illalla ja tein ruokaisan salaatin lisäkkeeksi.

3 pussia täysjyvämakaronia (osa kasvisversioon)
200g pakasteherneitä
200g pakastemaissia
2 punasipuli silputtuna
salaattijuustoa maun mukaan
2 purkkia tonnikalaa öljyssä (valutetaan)
tilliä
(tämä on helposti muunneltavissa ihan sen mukaan mitä kaapissa on. Mielelläni olisin lisännyt vielä esim. kirsikkatomaatteja ja kurkkua)

Kastike:
2-3 purkkia ranskankermaa
2 rkl sitruunamehua
juoksevaa hunajaa
mustapippurirouhetta
suolaa

Makaronit kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen. Keitetään 5 minuuttia (ohjeessa 8). Valutetaan,
ei tarvitse huuhdella. Annetaan jäähtyä. Keittovaiheessa ei kannata laittaa öljyä, mutta valutuksen jälkeen sitä on hyvä sekoittaa joukkoon, jotta makaronit pysyvät irtonaisina jäähtyessään.
Silputaan punasipuli
Sulatetaan pakasteet
Sekoitetaan kastikeainekset. 
Hyvä maistella välillä jotta tulee sopivaa. Itse olisin laittanut puolet majoneesia, mutta öljy niin vähissä etten saanut tehtyä.
Sekoitetaan jäähtyneiden makaronien joukkoon kaikki muut paitsi tonnikala. Sekoitetaan hyvin ja lopuksi lisätään tonnikala varovasti sekoittaen. Ison määrän sekoittaminen kannattaa hoitaa käsin jotta raaka-aineet kärsivät mahdollisimman vähän. Vinyylikäsineet ovat oivallinen apu :).
Kastike:


Salaatit sekoitusta vailla




Sekoitettu salaatti


Pakattu ulkokäyttöä varten. Ihan hyvä määrä tuli, kasvisversio on jo jääkaapissa. Näissä sekoitusvaraa, koska meinaan lisätä salaattijuustoa paketillisen vielä ;).


Pakko oli jo maistella :) Nam!



Tonnikalaton versio, jossa babyporkkanoita, herne-maissi-paprikaa (maissin ja herneiden tilalla), salaattijuustoa ja goudaraastetta. Tilli jätetty pois. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti