2 kg perunoita kuorittuna
2 dl vehnäjauhoja
50 g voita
n. 1 l maitoa
3 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
ripaus muskottipähkinää
Keitä perunat vähäisessä, suolattomassa vedessä kypsiksi (höyrytyskattilakin käy). Kaada vesi pois ja sekoita sähkövatkaimella sileäksi massaksi. Anna jäähtyä noin kädenlämpöseksi. Sekoita joukkoon 1,5 dl jauhoja ja ripottele loput jauhot päälle.
Anna imeltyä kelmulla peitettynä lämpimässä paikassa esim. hellan päällä kun uuni on käytössä tai sitten uunissa n. 65 asteessa 10-12 tuntia. Sekoittele muutaman kerran välillä.
Sekoita joukkoon kylmää maitoa niin, että seoksesta tulee löysää. Ei kuitenkaan ihan velliä. Lisää suola ja muskottipähkinä.
Kaada voideltuihin vuokiin. Täyttömäärä 3/4 vuoasta, koska perunalaatikko tykkää kiehua uunissa. Laita päälle jäljellä oleva voi nokareina.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti