22.12.2016

Imelletty perunalaatikko

2 kg perunoita kuorittuna
2 dl vehnäjauhoja
50 g voita
n. 1 l maitoa
3 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää

Keitä perunat vähäisessä, suolattomassa vedessä kypsiksi (höyrytyskattilakin käy). Kaada vesi pois ja sekoita sähkövatkaimella sileäksi massaksi. Anna jäähtyä noin kädenlämpöseksi. Sekoita joukkoon 1,5 dl jauhoja ja ripottele loput jauhot päälle.



 Anna imeltyä kelmulla peitettynä lämpimässä paikassa esim. hellan päällä kun uuni on käytössä tai sitten uunissa n. 65 asteessa 10-12 tuntia. Sekoittele muutaman kerran välillä.



Sekoita joukkoon kylmää maitoa niin, että seoksesta tulee löysää. Ei kuitenkaan ihan velliä. Lisää suola ja muskottipähkinä.



Kaada voideltuihin vuokiin. Täyttömäärä 3/4 vuoasta, koska perunalaatikko tykkää kiehua uunissa. Laita päälle jäljellä oleva voi nokareina.



Paista 200 asteessa puolisen tuntia niin, että alkaa kiehua ja pienennä lämpö 150 asteeseen. Anna kypsyä pari tuntia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti