22.12.2016

Kylmäsavulohikakku (G)

300g gluteenitonta leipää 
(tässä Toasty tumma hapanvuokaleipä)
120g voita tai margariinia

5dl vispikermaa 
400g tuorejuustoa
300g kylmäsavulohta
2 pientä punasipulia (tai 1 iso)
tilliä, ruohosipulia
0,5 dl sitruunamehua
suolaa, mustapippurirouhetta
5 liivatetta

Silppua leipää pienemmäksi ja hienonna voin kanssa tehosekoittimessa. Meillä tällä hetkellä tämä mammalta 2003 saatu häälahja käytössä kun blenderi meni rikki.



Vuoraa irtokakkuvuoan pohja leivinpaperilla niin, että paperi jää reunojen alla. Painele leipämassa tiiviisti vuokaan ja laita kylmään jähmettymään täytteen valmistamisen ajaksi.



Liota liivatteita kylmässä vedessä.

Vatkaa kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.



Silppua sipuli ja lohi pieniksi, hienonna tilli ja ruohosipuli. Jätä halutessasi osa tillistä ja ruohosipulista koristeluun



Sekoita kerman joukkoon tuorejuusto. Lisää kylmäsavulohi, punasipuli, tilli, ruohosipuli.

Väännä liivatteet kuiviksi, kuumenna sitruunamehu ja liuota liivatteet siihen.

Lisää sitruunamehu täytteen joukkoon ohuena norona koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.



Koristele ennen tarjoilua. Nyrkkisääntönä on käyttää koristeluun samoja raaka-aineita kuin itse kakkuun eli tilliä, ruohosipulia, lohta, punasipulia, pippuria jne. Monet laittavat kuitenkin esim. mätiä tai katkarapuja, mutta itse en ainakaan tällä kertaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti