30.12.2016

Routapaisti

Aiemmin jo tehtynä routapaisti myös tällä sivustolla. Nyt tein parin kilon paistista pienemmällä nestemäärällä ja vähemmällä suolalla. Suolaa voi  lisätä tarjoiluvaiheessa. Muuten melko samanlainen ohje. Uuni vähän kuumemmalla kun ei ollut aikaa odotella 😊😋.

2 kg naudan sisäpaistia
2 tölkkiä tummaa olutta (0,66l)
vettä pari desiä (huuhtelin tölkit vedellä 😀)
3 pientä tai 2 suurempaa sipulia lohkoina
5 valkosipulin kynttä (1 yksikyntinen) siivutettuna
2 rosmariinin oksaa
mustapippureita n. 1 rkl
rosepippureita n. 1 rkl
juoksevaa hunajaa 2-3 rkl (tai kunnon loraus)
loraus balsamicoa tai (punaviini)etikkaa
suolaa 3 tl

Laita jäinen paisti uuniin 80 asteeseen 2-3 tunniksi. Tökkää paistomittari paksuimpaan kohtaan ja jatka kypsennystä kunnes sisälämpö on 65 astetta tai jos halua vähän kypsempää 70 astetta. Tällä kertaa mentiin kultaista keskitietä ja mittari näytti 67 astetta pois otettaessa ja lämpö nousi 68 asteeseen. Uuni tosiaan oli välillä jopa 120 asteinen ja loppuajan non 100 astetta. Ihan sen takia ettei tarvinnut keskellä yötä nousta maustamaan.



Keitä liemi ennen kuin paisti on kypsää. Liemi ei saa olla kuumempaa kuin paisti ettei se jatka kypsymistä. 

Kiehauta siis kaikki aineet ja anna jäähtyä jonkin aikaa. Laske paisti liemeen ja anna maustua seuraavaan päivään tai ainakin 5 tuntia. Parikin päivää käy oikein hyvin 😉.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti