30.12.2016

Tsatsiki

3dl maustamatonta jogurttia (kreikkalaista)
3 valkosipulin kynttä (tai maun mukaan)
sitruunamehua loraus
hunajaa
suolaa
mustapippuria

Mikäli haluat tsatsikista paksumpaa valuta jogurtti harsolla tai vaikka kahvin suodatinpussissa. Käy myös sellaisenaan. Suola kannattaa lisätä vasta ennen tarjoilua mikäli mahdollista. Vetistää muuten jogurttia.

Raasta kurkku ja laita valumaan siivilään. Siivilän voi myös harsottaa. Ripottele suolaa kurkkuraasteen päälle ja anna valua rauhassa puolisen tuntia. Lopuksi purista vielä ylimääräinen neste pois. Sekoita kurkku sekä murskatut valkosipulin kynnet jogurttiin ja mausta. Tarkista maku.

Valkosipulin maku voimistuu kun tsatsiki saa rauhassa tekeytyä, joten kannattaa tehdä edellisenä päivänä tai vähintään kolme-neljä tuntia ennen tarjoilua.

Joukkoon voi myös sekoittaa tuoretta hienonnettua minttua tai vaikka tilliä.

Käytetään salaatin, nugettien, lihan kanssa kastikkeena, dippinä kasviksille tai vaikka vaan leivän päällä 😊. Oikeastaan ihan minkä kanssa vaan. Meillä tällä kertaa ihan vihreän salaatin kanssa aluksi ja lopuksi dippailtiin vihanneksia ja lihapullia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti