22.12.2016

Saaristolaisleipä

1 litra piimää tai tummaa olutta
75g  hiivaa tai 2pss (22g) kuivahiivaa
3 dl siirappia
1,5 rkl suolaa
3 dl maltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
10 dl vehnäjauhoja

Lämmitä piimä, lisää siirappi, suola sekä hiiva hyvin sekoittaen.

Lisää muut aineet, älä vaivaa taikinaa vaan sekoittele. 



Kaada voideltuihin vuokiin (3kpl) ja anna nousta pari tuntia kelmulla peitettynä.



Paista uunissa 170 asteessa noin kaksi tuntia. Puolessa välissä voit sivellä siirappivedellä (1 osa siirappia, 2 osaa vettä) niin saat rapean kuoren leipien pintaan.



Nämä leivät säilyvät pitkään hyvinä ja voi myös pakastaa.



Tämä ohje tuli nyt vähän myöhässä tulevaa joulua ajatellen.. olen kyllä leiponut leivät jo pari viikkoa sitten kuten myös kirjoittanut tämän ohjeen, mutta unohdin laittaa sen esiin 😐. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti