23.12.2016

Lanttulaatikko (G)



2kg lanttua kuorittuna
2 rkl suolaa keitinveteen
vettä niin että lantut peittyvät
4 dl korppujauhoja (gluteeniton)
4 dl kermaa
1 dl siirappia
4 munaa
inkivääriä, muskottia, paprikajauhetta (1-2tl jokaista)
1 tl mustapippuria
(suolaa, voita)

Kuori ja pilko lantut. Keitä suolalla maustetussa vedessä pehmeiksi (n. ).



Ota lientä talteen mahdollista ohentamista varten ja muista laittaa uuni päälle jollei vielä ole 😀.

Soseuta lantut esim. sähkövatkaimella. 

Lisää joukkoon muut aineet (aloita kermasta ja munat vasta lopuksi etteivät ala kypsyä etukäteen) ja tarkista maku. Itse lisäsin suolaa, koska en käyttänyt keitinvettä ollenkaan.

Kaada voideltuihin vuokiin. 

Tee halutessasi koristeita lusikan kärjellä


Ripottele päälle korppujauhoja.
Myös voinokareita voi laittaa, itse en tällä kertaa laittanut.



Paista 200 asteessa tunti.
Pienennä lämpöä 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä tunnin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti