9.12.2016

Taatelikakku

1 pkt (250g) taateleita
1,5dl sokeria
3dl vettä
200g margariinia tai voita
2 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
(ripaus suolaa)



Kuumenna vesi, lisää taatelit ja sokeri. Keittele n. 15 minuuttia kunnes taatelit soseutuvat. Lisää joukkoon margariini ja anna sulaa.



 Tässä vaiheessa seos jäähtyy sopivasti joten munat voi lisätä heti perään kunnolla sekoittaen. 



Lopuksi sekoita joukkon keskenään sekoitetut jauhot, vaniljasokeri ja suola.  Mikäli käytät voita ei suolaa tarvitse lisätä. Sen voi muutenkin halutessaan jättää pois.




Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja kypsennä 170 asteisessa uunissa alatasolla 50 minuuttia.  Vuoka saa jäädä reilusti vajaaksi. Tähän vuokaan olisi mahtunut vähän isompikin kakku, mutta yläreunaan asti tämäkin nousi 😊.


Kumoa hetken aikaa jäähtynyt kakku esim. leikkuulaudalle. Taatelikakku säilyy pitkään kunhan säilyttää viileässä. Maku ja koostumus parhaimmillaan kun saa ainakin muutaman päivän tekeytyä. Kääri folioon ja laita jää- tai viileäkaappiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti