8.12.2016

Pääkallopataa, joulumietintää

Taas ollut kirjoittelussa tauko kun käytiin  pienellä kylpylälomalla toisten passattavina. Tytöillä oli vapaapäivä 5.12 ja pitihän se käyttää hyödyksi kun syyslomakin oli niin lyhyt. 

Imatralla lomailtiin ja miten sattui juurikin se kamala ampumistapaus samaan kaupunkiin, juurikin edellisenä yönä tapahtunut. Eihän se meidän lomaan vaikuttanut, mutta paikallisista kyllä huomasi että mieli oli maassa 😟 . 

Eilen tein pikaisesti pääkallopataa eli paistettua jauhelihaa ja -sipulia sekä keitettyä makaronia. Kaikki vaan sekaisin ja kunnolla mausteita. Itse maustoin valkosipulilla, mustapippurilla, paprikamausteella sekä suolalla. Lasten mieleen tämä helppo sörsseli. Kasvissyöjälle käytin soijarouhetta eli ensin 1 osa soijaa ja 2 osaa vettä, annetaan turvota. Paistetaan hetken aikaa sipulin kanssa pannulla, maustetaan ja sekoitetaan makaroniin. Makaronia keittelin 6 minuuttia ja tuli oikein sopivaa eli ei ylikypsää löllömakaronia. Mikäli makaroneja ei käytä saman tien kannattaa sekoittaa joukkoon öljyä jotta pysyy irtonaisena.  Käytin sekä vaaleaa -että tummaa makaronia. 

Ennen lomaa syötiin pari päivää hernekeittoa joten sen kummempia kirjoitettavia ei nyt olekaan. Joukossa oli vaan jauhelihaa ja sipulia tällä kertaa kun pienellä budjetilla tein. Pienellä elettiin monta viikkoa että päästiin kylpylään 😊. Hernekeittoa tehdessä pitää vaan muistaa laittaa ne herneet likoamaan jo edellisenä päivänä, muuten jää keitto tekemättä. Joukkoon sopii hyvin palvikinkku, savupalvi tms. sekä porkkana. Keitellään pari tuntia.

Tämä on vain tyyntä myrskyn edellä, koska sieltähän se Joulu on kovalla tohinalla tulossa ja sehän tarkoittaa kaikenlaisia ihania ruokia ja herkkuja 😍.

Ensimmäisenä on vuorossa saaristolaislimppu ja taatelikakku kunhan pääsen kauppaan ainehia hankkimaan. Viime vuodelta jäi tosin pari pakettia kuivattua taatelia. Limppuja varten tarvitsen vuokiakin ja ja ja... Kannattaakin jouluruokia ja -leivonnaisia valmistettaessa miettiä tarkkaan mitä voi tehdä hyvissä ajoin ja mitkä voi jättää lähemmäs joulua. Itse esim. teen yleensä laatikot juuri ennen joulua tai sitten esikypsennän, pakastan ja jouluna kypsäksi. Sillejä meillä ei kukaan syö, joten niitä en yleensä valmista. Kalaa kuitenkin pitää olla ja esim. viime vuonna savustin ulkogrillissä kokonaisen lohen ja tein etikkalohirullia. Mitähän tänä vuonna tekisin... suunnitteleminen on NIIIIIN hauskaa 😜.

Kuva on meidän kylpylälomalta. Käytiin syömässä Havannassa ja oli todella hyvä pizzaa sekä ystävällistä palvelua! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti